search instagram arrow-down

Min bakgrund och varför jag gillar fonder

Jag heter Christer och är en av grundarna till Cicero Fonder. Jag är uppväxt i Jönköping men flyttade till Stockholm efter gymnasiet för ekonomistudier på Stockholms Universitet. Efter ekonomexamen tog jag en mastersutbildning i nationalekonomi på Göteborgs Universitet. Därefter flyttade jag tillbaka till Stockholm för jobb på riksbanken och forskarstudier i nationalekonomi på universitet.

Mitt första jobb utanför skolan var på SIND där jag analyserade Sveriges konkurrenskraft. Därefter jobbade jag som nationalekonom på Gota Bank, Hägglöf & Ponsbach och S.G. Warburg samt aktiestrateg på UBS. Under 2000 var jag med att startade fondbolaget, Cicero Fonder AB.

Fondbranschen har en viktig uppgift att förvalta spar- och pensionskapital. Cicero Fonder affärsidé är att erbjuda bra produkter till dig som sparare. Det kan vara aktivt förvaltade produkter eller indexprodukter till lägre avgifter.

Som privatperson är det viktigt att sätta av en del av lönen till sparande. Det kan vara ett kortsiktigt sparande till något man vill köpa på sikt eller ett pensionssparande. Det största felet de flesta gör är att man inte sparar något alls eller att man spekulerar i enskilda aktier på börsen. Sprid riskerna och spekulera bara en mindre del av kapitalet i enskilda högriskaktier. Därför tycker jag fonder är den bästa sparformen. Den professionella förvaltare väljer alltid ut sina bästa idéer till dig som fondsparare.

%d bloggare gillar detta: